Lansering: Craft för Hammarby

Pack_Train craft hammarby.png

Tillsammans med Hammarby Fotbolls reklambyrå IK Stockholm fick Pack Train uppdraget att ta fram ett bärande koncept inför lanseringen av Craft som Hammarby Fotbolls nya kit supplier, samt att ta ut lanseringen genom PR och ett presentationsevent exklusivt arrangerat för klubbens supportrar.

Det är känsligt att presentera en ny dräktleverantör inom fotbollen. Få saker är så heligt för en supporter som matchdräkten, och det finns lika många åsikter om varumärken och tröjdesign som det finns följare runt en klubb. Ännu känsligare blir det dessutom om leverantören ifråga inte är ett traditionellt fotbollsvarumärke. Så, kärnan i konceptet – ”Craft för Hammarby” – vilar på faktumet att när Craft går in som partner till Hammarby Fotboll är det bra för det ekonomiska, bra för det sportsliga, bra för breddfotbollen och kanske det allra viktigaste: bra för supportrarna.

Då Hammarby inte kunde kommunicera kring partnerskapet innan årsskiftet 2018/19 gick en kryptisk inbjudan ut till klubbens supportrar strax innan jul. Det enda information som delades var att det rörde sig om en supporterkonferens, vilket ledde till förväntan och spekulationer i sociala medier veckorna innan lansering. De 500 biljetterna till konferensen bokades upp på ett par timmar. 

Första veckan i januari 2019 presenterades Craft som Hammarby Fotbolls nya kit supplier på en knökfull supporterkonferens i Tele2 Arena. För att hamna rätt i händelsekedjan gjordes tidigt vägvalet att berätta om det största partnerskapet i klubbens historia för Hammarbys supportrar först – medier och andra intressenter fick gott vänta på sin tur. Väl på plats fick publiken inte bara se årets hemmaställ utan även ett cupställ, bortaställ och tredjeställ samt hela sortimentet av träningskläder. Sociala medier exploderade av positiva omdömen både i de egna leden och från rivaliserande supportrar och strax därefter publicerade medierna nyheten om samarbetet.

Responsen från klubbens supportrar saknar motstycke och Craft har tillsammans med Hammarby Fotboll satt en ny standard för hur man i svensk fotboll kan väva ihop affär, intern och extern kommunikation på allra bästa sätt.

Pack Train_craft_hammarby_1