Svenska minnesförbundet mest underskattade rättigheten

Pack Train sökte i början av april efter Sveriges svagaste sponsorrättighet – en tävling där det vinnande bidraget får konsultation kring sponsring och kommunikation värt motsvarande 350 000 kr. Efter att ha fått in en stor mängd ansökningar föll valet på Svenska minnesförbundet. 

– Jag är väldigt glad över att vi har vunnit tävlingen. Egentligen är det ju ingen som vill ha epitetet ”svagaste” inom något område men vi lade ner prestigen och skickade in en ansökan. Vi vet att vi har mycket att ge så vi ser fram mot att få Pack Trains hjälp, säger Idriz ”Minnet” Zogaj, ordförande i Svenska minnesförbundet.

Ser en potential i Svenska minnesförbundet
– Vi gjorde efterlysningen med glimten i ögat och är glada att en hel del rättigheter insåg detta och valde att skicka in en ansökan. När Svenska minnesförbundet ansökan damp ner osade det av potential, säger Ulf Björnemark, vd på Pack Train.

Svenska minnesförbundet är ett litet förbund som befinner sig i den absoluta världstoppen då Sverige vunnit flertalet medaljer i de årliga världsmästerskapen. 

– Vad många inte vet är att Sverige har världsstjärnor inom minnessporten och med våra stjärnor vill vi inte bara utveckla sporten i Sverige, utan även folkbilda inom minnesträning. Att minnesträna sin hjärna är lika viktigt som fysisk träning är för hjärtat. Tittar man på dagens digitala tidevarv där vi har har olika hjälpmedel för att minnas blir minnesträningen än mer viktig eftersom den hjälper oss att fokusera bättre. Ett skarpare fokus leder dessutom till mindre stress, säger Idriz ”Minnet” Zogaj.

Kriterierna för att få delta i tävlingen var att man ansåg sig behöva hjälp inom en rad olika områden där Pack Train tycker att rättigheter bör lägga större fokus. Allt ifrån luckor i målgruppsbeskrivning, målsättning och övergripande paketering till svaga aktiveringar, avsaknad av PR-strategi och uppföljning av sponsorskapets effekter – var samtliga områden som fungerade kvalificerande för tävlingen. Bland ansökningarna var det en mix av förbund, idrottsföreningar, evenemangsarrangörer och organisationer.

– Svenska minnesförbundet ”tickade” de flesta av boxarna till att kvalificera sig samtidigt som man är verksam inom ett intressant och relevant område. Det var en utmaning som var för bra för att tacka nej till helt enkelt, fortsätter Ulf Björnemark. 

Priset består av konsultation till ett värde av 350 000 kr och arbetet sparkas igång i juni 2017.